Γιάννης Λέντζας: «Οι στάχτες το επιβάλλουν!»

giannis-lentzas-kounoupeli

Σε δήλωση για την καταστροφική πυρκαγιά στο Κουνουπέλι προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας, που από το μεσημέρι της Τρίτης βρέθηκε από τους πρώτους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά και μαζί με τους κατοίκους προσπάθησαν να συνδράμουν με όποιο μέσο είχαν για την πυρόσβεση και την αποτροπή εξάπλωσής της.

«Σήμερα είναι ημέρα περισυλλογής. Στο δάσος του Κουνουπελίου συντελέστηκε ένα οικολογικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο και ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θρηνεί. Οι στάχτες του θα «στοιχειώνουν» για πάντα τη μνήμη μας.

Από αύριο όμως αρχίζουν οι ημέρες απόδοσης και ανάληψης ευθυνών. Το δάσος του Κουνουπελίου και γενικότερα το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κoτυχίου – Στροφυλιάς αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως είναι «προστατευόμενο» μόνο στα λόγια. Τα ανύπαρκτα μέτρα πυροπροστασίας ήταν δεδομένο πως θα οδηγούσαν στην κατάληξη που είχαμε. Πυροπροστασία χωρίς Πυροσβεστικό Σταθμό με έδρα το Κουνουπέλι, που να λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, δε νοείται για τέτοιας αξίας περιοχή. Είναι προσωπική μου δέσμευση η άμεση διεκδίκηση Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή, στελεχωμένου με το απαραίτητο προσωπικό και τα απαιτούμενα οχήματα, ώστε ο εφιάλτης να μην επιστρέψει ποτέ.

Η αδυναμία άμεσης επέμβασης από τα εναέρια μέσα, ενώ σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων υπάρχουν δύο αεροδρόμια, είναι απαράδεκτη κατάσταση για σύγχρονο κράτος. Οι ηρωικοί Πυροσβέστες έμειναν για ώρες μόνοι τους να παλεύουν με τα πύρινα μέτωπα, χωρίς τη βοήθεια ρίψεων από αέρος. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και όλοι οι δημότες τους είναι ευγνώμονες. Το ερώτημα όμως παραμένει: Είναι τόσο απαξιωμένος ο Δήμος μας που να μην δικαιούται άμεσης επέμβασης από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης;

Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κoτυχίου – Στροφυλιάς δεν γίνεται να συνεχίσει να παραμένει παρατημένο στην τύχη του. Δεν γίνεται ο φυσικός του πλούτος  να συνεχίσει να λειτουργεί ως προκάλυμμα έκνομων καταστάσεων. Η προστασία του και η ανάδειξη της απίστευτης ομορφιάς του, καθώς και των Ιαματικών Πηγών της Υρμίνης, είναι υποχρέωση της αυριανής Δημοτικής Αρχής. Οι στάχτες το επιβάλλουν!», τόνισε ο κ. Γιάννης Λέντζας.