«Ο Δήμος μας θα ακολουθήσει Νέα Αναπτυξιακή Πορεία!»

Σάλπισμα νίκης από τα Λεχαινά για τον Γιάννη Λέντζα

giannis-lentzas-omilia-lehaina
nea-poreia-synthima

Υπέγραψε συμβόλαιο τιμής με τους δημότες

Εκατοντάδες πολίτες «πλημμύρισαν» την κεντρική οδό των Λεχαινών στην κεντρική προεκλογική ομιλία του αυριανού Δήμαρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

«Ο Δήμος μας θα αλλάξει σελίδα! Θα ακολουθήσει Νέα Αναπτυξιακή Πορεία!», τόνισε βέβαιος για τη νίκη του στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου ο αυριανός Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, στην κεντρική του προεκλογική ομιλία στην έδρα του Δήμου, στα Λεχαινά, το βράδυ του Σαββάτου.

Κοιτάζοντας στα μάτια τους εκατοντάδες κατοίκους που «πλημμύρισαν» την κεντρική οδό των Λεχαινών, μπροστά από το εκλογικό κέντρο της «Νέας Πορείας», ο Γιάννης Λέντζας υπέγραψε «συμβόλαιο τιμής με τους δημότες» όπως τόνισε, προκειμένου η καθημερινότητα των πολιτών να αλλάξει από τον πρώτο χρόνο της θητείας της νέας δημοτικής του αρχής, με 8 απλά πράγματα, που όμως αποτελούν την κορωνίδα των προβλημάτων στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης:

– Καθαρό νερό για όλους

– Επαρκής φωτισμός σε κάθε δρόμο

– Σύγχρονη αστική και αγροτική οδοποιία 

– Δίκαιη κατανομή Δημοτικών Τελών

– Δημοτικές Υπηρεσίες σε κάθε Δημοτική Ενότητα

– Δίνουμε ζωή στα εγκαταλελειμμένα μας χωριά

– Διάνοιξη νέων αποστραγγιστικών τάφρων

– Δημοτική μέριμνα για τον καθαρισμό οικοπέδων 

«Και πάνω από όλα λειτουργούμε με διαφάνεια και με δημόσια λογοδοσία! Ο ανώτερος κριτής μας είστε εσείς και μόνο εσείς! Πρώτα ο δημότης», τόνισε ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας», καταχειροκροτούμενος.

Παράλληλα, ο Γιάννης Λέντζας ανέλυσε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της παράταξής του για την τοπική επιχειρηματικότητα, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την ύδρευση και την αποχέτευση, τον πρωτογενή τομέα, όπου δεσμεύτηκε για δημιουργία Αντιδημαρχίας Γεωργικής-Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης με γραφεία σε κάθε Δημοτική Ενότητα, την ανάπτυξη του Τουρισμού χωρισμένη σε πέντε θεματικούς άξονες, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δεσμεύτηκε για παραχώρηση δημοτικού ακινήτου προκειμένου να κατασκευαστεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων και έθεσε ως βασικό του στόχου την ισότιμη πρόσβαση, μετακίνηση και στάθμευση για τους πολίτες με αναπηρία.

Ακολούθως, ο Γιάννης Λέντζας αναφέρθηκε στα έργα που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Λεχαινών, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε:

– Δημιουργία Ιδρύματος Ανδρέα Καρκαβίτσα στον Πολυχώρο Πολιτισμού στις Αποθήκες του ΑΣΟ και ονοματοθεσία του Πολυχώρου ως «Μέγαρο Ανδρέα Καρκαβίτσα»

– Ένταξη της μελέτης για δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δημιουργία πάρκου 15 στρεμμάτων  

– Αξιοποίηση του κληροδοτήματος Πονήρη

– Δημιουργία Τουριστικού Πάρκου Αλυκών στην παραλία Λεχαινών με χρηματοδοτικό πρόγραμμα 100% επιδοτούμενο

– Γρήγορη ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Λεχαινών, δημιουργία Ειδικού Σχολείου με τις κατάλληλες προδιαγραφές και κατασκευή εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Μπόρσι για την εξυπηρέτηση των μαθητών της βόρειας περιοχής του Δήμου

– Στήριξη και ενίσχυση της στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε προσωπικά

– Σύνδεση του νέου δικτύου ύδρευσης των Λεχαινών με τον υδατόπυργο

– Αναβάθμιση της παλαιάς αγοράς των Λεχαινών 

– Επέκταση και σύνδεση του βιολογικού καθαρισμού στις εργατικές κατοικίες

– Επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου στη Μυρσίνη

– Δημιουργία ποδηλατοδρόμου από τα Λεχαινά μέχρι την παραλία Λεχαινών

– Διεκδίκηση μέσω νόμιμων διαδικασιών για την απόδοση του L.M. Village στον Δήμο

– Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας στην παραλία της Μυρσίνης

Τέλος, κ. Λέντζας έκανε επίσης ειδική αναφορά στο Κοτύχι το οποίο όπως τόνισε χαρακτηριστικά «μπαζώνεται 100 μέτρα κάθε χρόνο». Έθεσε ως επιτακτικές ανάγκες για την αναβάθμισή του τις εργασίες για εκβάθυνση της λιμνοθάλασσας και ενίσχυση των λουρονησίδων, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη δημιουργία νέας αλυσίδας παραγωγής και συσκευασίας.

«Γνωρίζω πως τα προβλήματα είναι πολλά. Ωστόσο, μπορώ να αισιοδοξώ και να σας κοιτάζω στα μάτια. Γιατί σε αυτόν τον τόπο συνδυάζονται σήμερα, δύο στοιχεία: Μια περιοχή σπάνια σε ομορφιά και ταυτόχρονα άνθρωποι πλούσιοι σε φιλότιμο που είναι έτοιμοι να δώσουν έναν έντιμο αγώνα για να ξεκινήσει μια νέα περίοδος για τον Δήμο μας. 

Σας ζητώ να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια!

Να με εμπιστευθείτε και να σταθείτε δίπλα μου, συμπορευτές και συνοδοιπόροι.  

Σας υπόσχομαι να μη διαψεύσω τις προσδοκίες σας. 

Να είμαι δίπλα σας, όπως μέχρι τώρα!

Αυτός ο αγώνας πρέπει είναι νικηφόρος!

Το χρωστάμε στον τόπο μας! Το χρωστάμε στα παιδιά μας! 

Όλοι μαζί για έναν Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει!», ήταν η κατακλείδα του Γιάννη Λέντζα, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά και να βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό του.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της «Νέας Πορείας» ανά Δημοτική Ενότητα, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως πριν την ομιλία τελέστηκε ο αγιασμός του εκλογικού κέντρου των Λεχαινών.